Iced Mango Lassi (De cocktail bijbel / Stuart Walton)
Voor het yoghurtijs: 175g poedersuiker * 1,5dl water * 2 citroenen * 5dl Griekse Yoghurt
Voor elk drankje: 4 delen / 6el mangosap
Doe voor het ijs de suiker en het water in een pan en verhit onder af en toe roeren op laag vuur tot de suiker is opgelost. Giet de siroop in een mengbeker. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast. Rasp de citroenen en pers ze uit. Voeg rasp en sap toe aan de koude siroop en roer goed. Giet de siroop in een bak en zet in de vriezer tot alles is ingedikt. Klop de yoghurt erdoor en zet weer in de vriezer tot het dik genoeg is om op te scheppen. Leng 3 kleine schepjes yoghurtijs aan met het mangosap in een blender en meng tot een glad geheel. Schenk het mengsel in een hoog glas en voeg een paar ijsblokjes toe. Vul elke drank aan met nog een schep yoghurtijs en garneer met takjes verse munt en stukjes mango.