Gouden Jubileumkip Salade (Nigella Lawson / Voor altijd zomer)
1 mango, in blokjes van 1cm * 1 lente-uit, fijngehakt * 1 tot 2 rode Spaanse pepers, zonder zaadjes, fijngehakt * sap van 1 tot 2 limoenen * 1 koude, gare kippenborst, in stukjes * 1 klein kropje bindsla, kleingesneden of gescheurd * 1 flinke handvol verse koriander, gehakt * 1tl arachideolie * een paar druppels geroosterde sesamolie
Doe de stukjes mango met het sap en al in een kom, meng met je handen de lente-uitjes en pepertjes erdoor en giet het limoensap erover. Gebruik daarvan zoveel of zo weinig als je wilt. Laat dit even marineren terwijl je verder werkt aan de rest. Snij of scheur de sla en kip in stukken en meng ze vervolgens samen met de koriander, met je handen door de mango. Giet op het laatste moment de olie erbij, hussel nogmaals, schep de salade op een serveerbord, bestrooi met nog wat koriander en serveer.