Pastasalade met boontjes en tonijn (Libelle)
400g penne * 2 bouillonblokjes of zout * 2el olijfolie * 1el witte balsamicoazijn * peper en zout * 2 blikjes tonijn, in eigen gat * 4 hardgekookte eieren * 100g fijne groene boontjes * 1 doosje kerstomaten * 1 rode ui * enkele zwarte olijven * olijfolie * peper en zout
Kook de penne beetgaar in de bouillon, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel, laat uitlekken en afkoelen. Roer een vinagrette van de olijfolie en de balsamico. Kruid met peper en zout. Meng met de afgekoelde pasta. Laat de tonijn uitlekken. Snij de ui in halve ringen, de kerstomaatjes en de eieren in kwartjes. Kook de boontjes in gezouten water beetgaar. Spoel ze meteen met koud water om ze mooi groen te houden, en laat afkoelen. Meng de penne met de boontjes, tomaten, ui en ruim olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg er de tonijn en de eitjes bovenop. Garneer eventueel met de olijven.
In de salade op de foto werden de rode ui en zwarte olijven achterwege gelaten.