Zuiderse pastasalade / eigen recept
Deze salade stond tot nu toe nog niet op de site, omdat ze zo makkelijk is, dat ik het amper een recept durf noemen. Maar ik maak het zelf heel graag klaar, zeker in de zomer.
Volkoren spirelli of penne * zongedroogde tomaten * basilicum * pijnboompitten * tomatenpasta uit een tube (als je er kan aangeraken, de zongedroogde tomatenpasta, maakt dit receptje nog lekkerder)
Kook de pasta gaar, laat hem vervolgens uitlekken in een vergiet. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Rooster indien gewenst de pijnboompitten eventjes aan in een droge tefalpan. Je kan ze ook perfect zonder vooraf te roosteren aan de salade toevoegen.
Doe de pasta in een schaal. Meng er tomatenpasta onder tot alle pasta omhuld is in een dun laagje tomatenpasta. Voeg vervolgens de overige recepten toe en meng ze goed door elkaar. Eventueel kan je nog wat parmezaanse kaas toevoegen.