Warme pompoen – geitenkaassalade (Delicious)
½ kleine pompoen, in dunne parten * 100ml olijfolie * 1el tijmblaadjes * 150g stevige geitenkaas, in rondjes gesneden * 75g panko (Japans broodkruim) * 2el balsamicoazijn * 1tl dijonmosterd * 60g gemengde jonge bladsla
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pompoen met 2-3el olie, de tijm, wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de pompoenparten (met schil) op een bakplaat en rooster ze een half uur in de oven, of tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn .Draai ze tussentijds één keer om. Zet apart om iets af te koelen. Bestrijk intussen de kaasrondjes met 1el olijfolie en wentel ze door het broodkruim. Leg ze op een ingevette bakplaat en bewaar in de koelkast, tot vlak voor het serveren. Klop de azijn, mosterd en de resterende 3el olie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet de geitenkaas 5-6 minuten in de oven, totdat het broodkruim goudbruin kleurt. Meng de slablaadjes en pompoenparten met de helft van de dressing en verdeel de salade over de borden. Leg de warme geitenkaas erop en besprenkel met de rest van de dressing.