Pastasalade met kip (Libelle)
300g farfalle * 500g kipfilet * 1 bosje lente-ui * 3 tomaten * 50g pijnboompitten * 2 eieren * 0,5dl balsamicoazijn * 1tl mosterd * 1,5dl olijfolie * 2el bieslook, in ringetjes
Kook de pasta beetgaar in ruim voldoende gezouten water. Laat afkoelen. Ontvel en ontpit e tomaten, snij ze in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Snij de kipfilet in reepjes en bak ze goudbruin in wat olie. Kruid ze met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbakaag. Mix voor het sausje de eieren met de mosterd en de balsamicoazijn. Schenk er dan langzaam de olijfolie bij en blijf ondertussen mixen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kip, de tomatenblokjes, de lente-ui en het sausje voorzichtig door de pasta. Werk af met pijnboompitten en bieslookringetjes.