Hamsalade met perzik en pecannoten (Fresh & Fast, Marie Claire)
4 kleine rijpe perzikken * 2el extra vierge olijfolie * 1el balsamicoazijn * 1 bol buffelmozzarella * 100g babyrucola * 250g beenham, dun van het bot gesneden * 40g pecannoten, grof gehakt
Halveer de perzikken, verwijder de pit en schil de perzikhelften. Snijd ze in plakjes en doe ze in een schaal. Voeg olijfolie en balsamicoazijn toe en roer voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met een beetje zeezout en gemalen zwarte peper. Scheur de mozzarella in hapklare stukken. Leg de rucola op een schaal, waarop je vervolgens de beenham en mozzarella legt. Voeg de perzikken en pecannoten toe en sprenkel de rest van de dressing erover.
Zoals je op de foto kan zien, lust ik deze salade het liefst met Parmaham. De klassieke hesp is natuurlijk ook wel lekker, maar deze versie smaakt nog lekkerder.