Gemengde groentesalade (De allerlekkerste aardappelgerechten / uitgeverij Parragon)
450g vastkokende krieltjes schoongeboend * 1 wortel in flinterdunne reepjes * 225g bloemkoolroosjes * 225g mini-maïskolfjes * 175g sperziebonen * 175g hamblokjes * 50g champignons in plakjes * zout en peper * Dressing: 2el peterselie (fijngehakt) * 1,5dl mayonaise * 1,5dl yoghurt * 4tl citroensap * geraspte schil van 1 sinaasappel * 2tl venkelzaad
Kook de aardappels gaar. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Snij ze nadien in dunne plakjes. Kook intussen de wortelreepjes, bloemkoolroosjes, maïs en boontjes vijf minuten. Laat vervolgens goed uitlekken en afkoelen. Hou 1tl gehakte peterselie achter voor de garnering en vermeng de overige ingrediënten voor de dressing in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rangschik de groenten op een schaal met de ham en de champignons erop. Schep de dressing over de salade en garneer met de peterselie. Direct nadien serveren.