Gouden sla (Groenten en salades / BMP – Ambiance)
2 rijpe appels (Jonagold) * 100g rucola * 200g gepelde noordzeegarnalen * 150ml mayonaise * 3el lichte room * het sap van ½ citroen of limoen * ½ tl kerriepoeder
Roer een smeuïge saus van de mayonaise, de lichte room, enkele druppels citroen/limoensap en het kerriepoeder. Wees zuinig met peper en zout. Was de rucola. Schud of dep de blaadjes zorgvuldig droog. Schil de appels. Snijd ze met een scherp mes of met een groenteschaaf in flinterdunne staafjes. Doe de reepjes in een grote kom, knijp er citroensap over en vermeng grondig. Het zure sap voorkomt het verkleuren van het vruchtvlees, maar het is aan te bevelen de appels niet te lang van tevoren te snijden, zodat er weinig citroen nodig is. Verdeel de rucola in 4 porties eb soreud de blaadjes artistiek over de borden uit. Lepel er wat van de romige saus over. Schik de appelstaafjes in hoopjes op de sla. Strooi er royaal de grijze garnalen over. Serveer onmiddelijk, de appeltjes mogen niet verkleuren.