Salade Hawai (Libelle)
300g kipfilet * 8sneden wit toastbrood * 6 plakken ananas uit blik * 2 takjes oregano * 12 blaadjes veldsla * 200g hamblokjes * olie * peper en zout * Kerriesaus: 3el mayonaise * 3el yoghurt * 2el kerriepoeder * ½ teentje knoflook , geperst * snuifje cayennepeper * peper en zout
Laat een grillpan goed heet worden en bak er de kipfilet in gaar. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en snij in plakken. Snij het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudgeel in een pan met hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de plakjes ananas in twee. Snipper de oregano. Spoel de veldsla en verwijder de worteltjes. Meng alle ingrediënten voor de kerriesaus. Doe de veldsla in een kom en meng met de ananas, ham en plakjes kip. Bestrooi met oregano en croutons en serveer met de kerriesaus.