Appel- kaneelcakejes met roomkaasglazuur- eigen variatie

appel-kaneelcakejes

125 gr. Boter * 125 gr. zelfrijzend bakmeel * 125 gr. witte basterdsuiker * 2 eieren * 1/2tl kaneel * 1 zakje vanillesuiker * 2 à 3 eetlepels melk * 2 appels, in blokjes * 4 el appelmoes

Verwarm de oven voor op 180 á 200ºC. Doe alles behalve de melk, appelmoes en appelstukjes in je keukenmachine of mixerkom. Laat mengen of mixen. Voeg tijdens het mengen/mixen de melk en appelmoes toe. Schep er met een lepel de appelstukjes onder. Zet 12 papieren vormpjes in een standaard muffinpan. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes in 15 á 20 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen terwijl je de roomkaasglazuur maakt

Roomkaasglazuur

100g goede boter * 125g roomkaas (type Philadelphia) * 125g bloemsuiker

Leg de boter vooraf uit zodat ze op kamertemperatuur kan komen. KLop de boter romig, voeg geleidelijk aan de gezeefde bloemsuiker toe. Schep er tenslotte de roomkaas onder. Je kan ze er met de mixer onderkloppen. Maar doe dit dan op een laag tempo en niet te lang. Anders wordt je glazuur te lopend.