Basisrecept Cupcakes – Nigella Lawson
125 gr. Boter * 125 gr. zelfrijzend bakmeel * 125 gr. witte basterdsuiker * 2 eieren * 1 zakje vanillesuiker * 2 à 3 eetlepels melk
Verwarm de oven voor op 180 á 200ºC. Doe alles behalve de melk in je keukenmachine of mixerkom. Laat mengen of mixen. Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe. Zet 12 papieren vormpjes in een standaard muffinpan. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes in 15 á 20 minuten lichtbruin
Ik gebruik voor vrijwel al mijn verschillende cupcakes steeds dit recept als basis. Je kan er eindeloos mee variëren. Bijvoorbeeld door eenvoudig een smaakstof toe te voegen (vanille-essence, amandel-essence, citroen-essence, …) Maar je kan ook confituur toevoegen, of een vruchtenmoes, speculaaspasta of nog lekkerder een halve theelepel speculaaskruiden en nadien de afgekoelde cupcake besmeren met speculaaspasta, … Doe net als ik en geef je verbeelding vrij spel. Tot nu toe heb ik daar enkel lekkere cupcakes door ontdekt.