Chocolade-hazelnoot cupcakes – KAV
200g hazelnoten * 100g bloem * 1kl bakpoeder * 100g boter * 100g pure chocolade * 4 scharreleieren ¨* 150g suiker
(zelf gebruik ik 100g zelfrijzende bloem in plaats van 'bloem + bakpoeder)'
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen en wrijf de velletjes eraf tussen je handen. Doe de hazelnoten in een blender en miw ze kort. Doe de helft van de hazelnoten uit de blender en mix de andere helft tot een gladde pasta. Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng de bloem en het bakpoeder. Smelt de boter samen met de chocolade, doe er de hazelnootpasta bij en meng onder de bloem. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf samen met de suiker. Schep voorzichtig door het deeg. Doe er tenslotte de gehakte hazelnoten bij.
Schep het beslag in papieren vormpjes die je in een muffin-bakplaat hebt gezet. Bak deze gedurende ongeveer 20 à 25 min. in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.