Chocoladecakejes
125g boter * 100g pure chocolade * 125g fijne suiker * 1 pakje vanillesuiker * 2 eieren * 125g zelfrijzende bloem * 25g cacaopoeder * 40 g gehakte hazelnoten * 100g pure chocolade, grof gehakt
Haal de boter en eieren vooraf uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Smelt de pure chocolade au bain marie en haal vervolgens van het vuur. Klop de boter, eieren en suiker romig. Voeg vervolgens de zelfrijzende bloem en het cacaopoeder toe. (als je met een keukenrobot werkt, kan je alle ingrediënten samen toevoegen)
Meng de gesmolten chocolade goed door het beslag. Spatel er vervolgens de gehakte hazelnoten en pure chocolade onder. Verdeel dit beslag over papieren vormpjes in een cupcake-bakplaat. Bak de cakejes gedurende 20 à 22 minuten op 190°C. Laat nadien een tijdje afkoelen op een rooster