Peperkoekmuffins (Feest / Nigella Lawson)
250g bloem * 1/2 tl zout * 1tl bakpoeder * 1 1/2tl gemberpoeder * 1tl kaneel * 1 ei * 50g donkerbruine basterdsuiker * 50g lichtbruine basterdsuiker * 1,5dl volle melk * 1/4tl balsamicoazijn * 6el zonnebloemolie * 4el golden syrup (stroop) * 4el donkere stroop
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet papieren muffinvormpjes op een muffinplaat. Meng bloem, zout, bakpoeder en specerijen in een kom. Klop het ei los in een grote maatbeker, doe er de twee soorten suiker in en klop eventuele klontjes los. Giet er de melk en de azijn bij, doe er de 6el olie bij en gebruik dezelfde lepel om de twee soorten stroop af te meten. Klop alles goed door elkaar en giet het mengsel vervolgens bij de bloem en specerijen. Roer tot alles goed gemengd is, maar nog een vrij klonterige massa vormt. Schep of giet het mengsel in de papieren muffinvormpjes en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de papieren vormpjes dan uit de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.