Ontbijtmuffins (12 stuks) - Libelle
175g appel, geschild en in blokjes * 75g gedroogde cranberry’s * 75g fijne rietsuiker * 1ei, losgeklopt * 150ml melk * 75ml zonnebloemolie * 250g zelfrijzende bloem * 1kl bakpoeder * 1kl speculaaskruiden * 1el ruwe rietsuiker * zout
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de stukjes appel met de cranberry’s, de suiker, de melk,de zonnebloemolie en het ei. Zeef de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en ½ kl zout boven de kom en roer door het mengsel. Roer niet al te lang; het beslag mag nog wat brokkelig blijven, maar de bloem moet wel volledig opgenomen zijn. Zet de cakevormpjes in het muffinblik en verdeel er het beslag over met behulp van twee lepels. Bestrooi met de ruwe rietsuiker. Bak de cakejes 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen op een rooster, lauw zijn ze het lekkerst.