Bosbessenmuffins
Voor ongeveer 10 stuks: 200g zelfrijzende bloem * 150g fijne suiker * snuifje zout * 80ml zonnebloemolie * 1 ei * 80ml melk * 150g bosbessen (zoals je op de foto kan zien, kan je evengoed rode bessen gebruiken, maar ook frambozen, braambessen en zelfs aardbeien zijn mogelijk
Voor de crumble-korst: 100g kristalsuiker * 45g bloem * 60g boter * 2el kaneel
Doe de goed afgewogen bloem en suiker, samen met een snuifje zout in een grote kom. Schep deze droge ingrediënten goed door elkaar. Meng in een maatbeker of kom de olie en de melk en klop er het ei goed onder. Verwijder alle eventuele takjes en blaadjes van de vruchten en schep het fruit door de droge ingrediënten. Giet de inhoud van de maatbeker hier overheen en schep met een lepel enkele keren goed om. NIET roeren! Vul een muffin-bakplaat met papieren vormpjes en vul die voor ongeveer 2/3 met dit beslag.
Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de crumble. Je kan ze met je vingers kneden tot je een vlokkerig eindresultaat krijgt, of je kan hiervoor een vork gebruiken. Verdeel nadien de crumble boven het beslag.
Bak de muffins gedurende 25 minuten in een op 190°C voorverwarmde warme-luchtoven. Laat ze nadien eventjes afkoelen in de bakvorm, vooraleer je ze op een rooster plaatst om daar volledig af te koelen.