Rabarber-banaan muffins

290 gr bloem * 1 1/2 theelepel bakpoeder * 1 theelepel zout * 60 gr witte suiker * 60 gr bruine suiker * 1 groot scharrelei * 120 ml melk * 60 ml plantaardie olie * 1 theelepel amandelessence* 280gr rabarber, geschild en in kleine stukjes gesneden * 3 zeer rijpe bananen

Verwarm de oven op 190°C. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Klop het ei in een andere kom op met de melk, plantaardige olie en de amandelessence. Schil de rabarber en snij het vervolgens in kleine stukjes. Voeg al roerend het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng met een spatel totdat alles vermengd is. Roer de stukjes rabarber en banaan er nu onder en verdeel het deeg over een muffinvormpjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 minuten. Laat afkoelen en haal de muffins uit hun vorm. Bestuif eventueel met poedersuiker.

14