Appelmuffins

Met dank aan de buurvrouw voor de foto van deze muffins

250g bloem * 40g amandelpoeder * 3tl bakpoeder * 1ei * 2,5dl karnemelk * 5cl olie * 170g fijne suiker * 1 zakje vanillesuiker * 1 grote zoete appel * 1el zeste * bloemsuiker

Meng de droge ingrediënten onder elkaar. Meng in een aparte kom het losgeklopte ei, de karnemelk en de olie. Giet dit bij de droge ingrediënten en schep met een lepel enkele keren om. Het kan zeker geen kwaad wanneer je nog wat bloem kan onderscheiden. Snij de geschilde appel in blokjes en schep dit samen met de zeste door je beslag. Als je graag meer appelsmaak en smeuïgere muffins wil kan je een beetje appelmoes toevoegen. Plaats papieren vormpjes in een muffinplaat en verdeel het beslag over deze vormpjes. Bak gedurende 25-30min. op 180°C. Laat de muffins afkoelen op een rooster en bestuif met bloemsuiker

De baktijd kan enorm verschillen van oven tot oven, ik bak mijn muffins doorgaans een 23 minuten op 180°C.