Amandelmuffins met witte chocolade / (Libelle)
125g zelfrijzende bloem * 125g zachte boter * 60g amandelpoeder * 100g fijne suiker * 2 eieren * 3el amaretto * 65g witte chocolade * 250g mascarpone * 1el bloemsuiker * zout * frambozen of marachinokersen
Meng bloem, amandelpoeder en een snuifje zout. Klop de boter schuimig met de fijne suiker. Voeg één na één de eieren toe. Blijf goed opkloppen met de mixer. Doe 2el amaretto en stukjes chocolade bij de bloemmix. Schep het beslag in vormpjes in een muffinplaat. Bak gedurende 18 à 20 minuten op 200°C. Laat afkoelen op een rooster. Snij het bovenste puntje van de muffin weg. Klop de mascarpone met de bloemsuiker en 1 el amaretto op. Schep telkens een lepel mascarpone op een muffin. Werk af met een framboos of marachinokers