Lavendel honingkoekjes / internet
100 gr. donkere basterdsuiker * 1 theel. bakpoeder * 425 gr. bloem * geraspte schil van 1 citroen * 1/2 theel. kaneel * zout * 250 gr. lavendelhoning * 3 eidooiers * 2 eetl. melk * poedersuiker
Suiker, bakpoeder, bloem, citroenschil, kaneel en zout mengen. Honing zacht verwarmen tot deze goed vloeibaar is. Zet daarvoor de pot honing in een pan met heet water. Eidooiers met melk loskloppen. Dooiermengsel en honing door bloemmengsel kneden tot stevig deeg. Deeg in plasticfolie verpakt 1 uur in koelkast laten opstijven. Oven voorverwarmen op 180 C. Deeg uitrollen tot lap van 1 cm. dik. Deeglap in reepjes van 2 x 5 cm. snijden en op bakplaat leggen. Koekjes in midden van oven in 15 min. gaar en lichtbruin bakken. Koekjes op rooster laten afkoelen en voor serveren met poedersuiker bestrooien.