Banaan-havermoutkoekjes met rozijnen
85g boter, op kamertemperatuur * 75g lichtbruine ruwe rietsuiker * 1ei, losgeklopt * 125g zelfrijzende bloem * 55g havermout * 175g rozijnen * 1 rijpe banaan, geplet
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter en de suiker tot ze bleek en schuimig zijn. Voeg het ei en de geplette banaan toe en blijf kloppen. Zeef de bloem boven het deeg, voeg de havermout en de rozijnen toe en meng goed.
Schep opgehoopte theelepels van het deeg op ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaten en laat voldoende ruimte vrij tussen de koekjes zodat ze nog kunnen uitzetten tijdens het bakken.
Bak de koekjes 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze een beetje afkoelen op de bakplaten, leg ze dan op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. U kunt deze koekjes 3-4 dagen bewaren in een luchtdichte doos.