Blondies – Hummingbird Bakery
150g witte chocolade * 125g boter * 150g fijne kristalsuiker * 2 eieren * 1 ½ tl vanille-extract * 200g bloem * snufje zout * 120g gedopte pecannoten, fijngehakt Braadslee van 23 x 33 x 5cm, met bakpapier bekleed
Verwarm de oven voor op 170°C.
Doe de chocolade met de boter in een vuurvaste schaal en zet hem op een pan met zachtjes kokend water (zorg ervoor dat het water de bodem van de schaal niet raakt). Laat het mengsel tot een gladde massa smelten.
Neem de schaal van de pan. Doe de suiker erbij en roer tot alles goed is vermengd. Voeg de eieren en vanille aan de chocolade-massa toe en blijf goed kloppen zodat de eieren niet stollen. Het is niet erg als het beslag eruitziet of het is geschift. Doe de bloem, het zout en de pecannoten erbij en roer tot alles goed is vermengd en de noten gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld.
Schep het beslag in de voorbereide braadslee en bak de koek 36-40min. In de oven tot de bovenkant goudbruin en het gebak in het midden nog zacht is. Laat de koek volledig afkoelen en snijd hem in 12 vierkantjes