Koekjes met witte chocolade en cranberry's – Hummingbird Cake Days
135g boter * 80g fijne kristalsuiker * 80g lichtbruine basterdsuiker * 1 ei * 1/2tl vanille-extract * 190g bloem * ½ tl zout * ¼ tl kaneel * ½ tl zuiveringszout * 100g gedroogde cranberry's * 80g witte chocolade, in stukjes
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Gebruik een handmixer of een standmixer met platte deeghaak en klop de boter en beide soorten suiker licht en romig. Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop beide erdoor. Zeef de bloem, het zout, de kaneel en het zuiveringszout samen in een kom en voeg dit mengsel in twee porties toe aan het boter-suikermengsel. Meng alles met een pollepel of een handmixer tot zich een deeg vormt. Roer als laatste de cranberry's en chocolade erdoor.
Verdeel het deeg in stukjes van circa 2el groot en rol er balletjes van. Leg de deegballetjes op de bakplaten met 7-8 cm tussenruimte, zodat de koekjes kunnen uitzetten. Bak de koekjes 15-20 minuten, tot de bovenkanten goudbruin zijn. Laat ze circa 10 minuten afkoelen op de bakplaten en leg ze dan op een rooster.