Koekjes met drie soorten chocolade – 500 koekjes
150g bloem * 50g cacaopoeder * ½ tl zuiveringszout * ½ tl bakpoeder * snufje zout * 115g boter * 100g kristalsuiker * 100g lichtbruine basterdsuiker * 1 ei * 1tl vanille-essence * 110g witte chocoladedruppels * 100g melk-chocoladedruppels
Verwarm de oven voor tot 160°C. Zeef de bloem met cacao, zuiveringszout, bakpoeder en zout. Zet opzij. Klop de boter met beide soorten suiker licht en luchtig en klop de eieren en vanille erdoor. Schep het bloemmengsel door de botermassa tot alles vrijwel is vermengd. Voeg de chocoladedruppels toe en vermeng alles goed.
Schep porties deeg met steeds 5 cm tussenruimte op de bakplaten. Vorm als u het deeg van tevoren maakt een rol van 4 cm doorsnee en bewaar hem verpakt in plasticfolie 2 uur in de koelkast. Snijd de rol voor het bakken in 6mm dikke plakjes en leg ze met steeds 4cm tussenruimte op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten.
Laat ze op een rooster afkoelen en bewaar ze 5 tot 7 dagen in een goed gesloten trommel