Bokkepootjes

4 eiwitten * snuifje zout * 200g griessuiker * sap van halve citroen * 50g amandelschilfers * VULLING: 250g boter * 250g poedersuiker * ei

Klop de eiwitten zeer stijf. Spatel er de suiker en het citroensap onder. Bekleed een bakplaat met bakpapier en boter het papier een beetje in. Breng het deeg over in een spuitzak met ongetande huls. Spuit staafjes van 7 cm lengte. Bestrooi deze met amandelschilfers, duw een beetje aan. Laat gedurende een kleine 2 uu garen in de oven op 120°C. Volledig laten afkoelen op een taartrooster. Klop voor de vulling de boter met de suiker en het ei zeer romig tot de room blinkt. Breng de boterroom over in een spuitzak met getande huls. Spuit op de helft van de koekjes (op de gladde zijde) een reepje room. Plaats er een onbespoten koekje met gladde kant tegen en druk zachtjes aan. Dop de uiteinden van de bokkepootjes eventjes in gesmolten chocolade. Laat op een taartrooster volledig opstijven.