Rozijnen-buns (Libelle)
500g mix voor wit brood * 3 koffielepels kaneel * 1/2 koffielepel geraspte citroenschil * 75g gesmolten boter * 100g rozijnen * 100g bruine suiker * 100g glaceersuiker
Vermeng de broodmix met de citroenschil, de helft van de kaneel, 2 eetlepels gesmolten boter en 125ml lauw water. Kneed tot een glad, homogeen deeg. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur. Meng in een kommetje de rest van de gesmolten boter, de bruine suiker en de rozijnen. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1cm dik. Bestrijk het met het botermengsel. Rol de deegplak op langs de twee langste zijden, naar het midden toe. Snij de gevulde deegrol met een scherp mes in duimdikke plakken. Leg ze naast elkaar op een beboterde bakplaat. Laat ze nog 15 minuten rijzen op kamertemperatuur. Bak de buns 15 minuten op 200°C. Laat ze wat afkoelen. Vermeng in een kommetje de rest van de kaneel met de glaceersuiker en ongeveer 1 el water. Roer glad. Lepel de suikerglazuur over de buns.