Brownies Oxfam / Oxfam kookboek 2006
125g walnoten * 125g bio fondantchocolade * 100g boter * 230g rietsuiker * 2 eieren * 80g bloem * 20g cacaopoeder * 1tl bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante ovenvorm met bakpapier. Plet de walnoten in een keukendoek met een deegrol. (of gewoon voor je de verpakking opent) Breek de chocolade in een steelpan, doe er de boter in stukjes bij. Verwarm dit au bain marie. Klop in een kom de eieren los met de suiker, voeg dan de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder toe. Goed mengen. Giet er dan de chocolade bij en tot slot de walnoten. Bak gedurende 25 minuten. Laat eerst afkoelen alvorens te ontvormen en snijden.
(De baktijd kan verschillen. Zelf werk ik met een microgolf-combi en de laatste keer waren ze het best gelukt. Toen had ik ze 22min op 180°C en nog 6min op 160°C gebakken. De volgende keer ga ik ze eens proberen met hazelnoten. Maar je kan natuurlijk ook pistachenoten gebruiken, of gedroogde vruchten)