Prince-fourré hartjes (Feest / Nigella Lawson)
Koekjes: 175g bloem * 3el instant custard poeder * 1tl bakpoeder * 50g ongezouten boter * 50g plantaardig bakvet * 3el suiker * 1ei * 1el melk
Vulling: 1el instant custard poeder * 100g poedersuiker * 50g zachte ongezouten boter * 1tl kokend water
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe bloem, custardpoeder en bakpoeder in een kom en meng het goed ondereen. Voeg vervolgens de blokjes boter toe en kneed dit goed onder de droge ingrediënten doe vervolgens geleidelijk aan hetzelfde met het bakvet. Voeg tenslotte ook de suiker toe. Klop het ei los met de melk. Giet dit bij het mengsel en blijf ondertussen kloppen zodat de kruimelige massa een deegbal kan vormen. Vorm het deeg tot een bal, druk die tot een platte schijf, wikkel hem in plasticfolie en leg dit 20 minuten in de ijskast. Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm. Doop een hartvormig stekertje in wat bloem en steek er hartjes mee uit. Prik de hartjes langs de rand in met een satéstokje in. Zodat je een hartvorm puntjes krijgt. Bak de koekjes gedurende een kwartier en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. Doe voor de vanillevulling de custerdpoeder en poedersuiker in een kom en meng dit goed. Doe er de boter bij en blijf kneden tot je een gladde crème hebt. Doe er de theelepel kokend water bij en meng nog eens goed. Smeer de koekjes in met ongeveer 1tl vanillecrème. Verdeel de gelijkmatig over het koekjesoppervlak en duw er dan een tweede koekjes bovenop. Niet te hard aanduwen want deze koekjes breken snel.