Chocoladehavermoutkoekjes met hazelnoot
225g Cassonade graeffe * 200g havervlokken * 180g boter * 100g zelfrijzende bloem * 5el zuivere cacao * 1 ei * 8cl melk * snuifje zout * bloemsuiker
Snij de boter in stukken en laat in een slakom in de microgolfoven week worden. Voeg er de cassonade en het ei bij. Meng met de klopper. Voeg er daarna het zout, de melk, de bloem en de cacao bij. Meng tot het mengsel homogeen is. Verwerk in dit mengsel tenslotte ook de havervlokken. Meng zorgvuldig. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Schik hierop, kleine hoopjes deeg ver genoeg uit elkaar. Laat ongeveer 8 à 10 minuten bakken op 180°C. in een voorverwarmde oven. Haal de plaat uit de oven en wacht 2 minuten. Leg de cookies op een rooster. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Bewaar de cookies bij voorkeur in een metalen doos.