Chocolade totaalkoekjes met chocoladechips / (Nigella Lawson / Contact Uitgeverij)
125g pure chocolade * 150g bloem * 30g cacao (gezeefd) * 1tl dubbelkoolzure soda * ½ tl zout * 125g zachte boter * 75g lichtbruine basterdsuiker * 50g witte suiker * 1tl vanille-extract * 1ei (koud) * 350g chocoladechips
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de pure chocolade smelten. Doe de bloem, cacao, dubbelkoolzure soda en het zout in een kom. Klop in een andere kom de boter en de twee soorten suiker door elkaar. Doe er de gesmolten chocola bij en roer de hele zaak door elkaar. Klop het vanille-extract en het koude ei door het mengsel. Roer er dan de droge ingrediënten en ten slotte de stukjes chocoladechips door. Schep 12 bergjes van gelijk formaat – en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. (ongeveer 6cm van elkaar) Bak ze 18min., laat ze vervolgens 4 tot 5 minuten iets afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster. Tijdens het afkoelen worden ze stevig.