Chocoladekoekjes
100g pure chocolade * 150g cassonade suiker * 80g boter * 130g bloem * 1 ei * 1tl bakpoeder * 1el cacaopoeder * (eventueel 20 rolo's)
Laat de chocolade au bain marie smelten. Smelt de boter. Klop het ei los met de suiker en boter. Voeg bloem, bakpoeder, cacao en gesmolten chocolade toe. Bewerk tot een glad deeg en plaats 15 minuten afgedekt in de ijskast. Draai van het deeg balletjes (eventueel met een rolo in het midden) en leg weer 30 minuten in de ijskast. Plaats ze met voldoende afstand van elkaar op bakpapier en leg ze op een rooster in de oven gedurende 15 à 20 minuten op 160°C.
Ik vond de ongebakken koekjes wel wat weghebben van omgedraaide chocolade champignons. :)
Zelf eet ik geen pringles, gelukkig doet mijn broertje dit wel. Want met zo'n uitgewassen doos, kan je een perfecte cadeauverpakking maken voor een stapel koekjes.