Kaneelbroodjes
350g zelfrijzend bakmeel * mespuntje zout * 2el witte basterdsuiker * 1tl kaneel * 2 eidooiers * 200ml melk, plus extra om in te smeren (heb ik niet gedaan) * 100g gesmolten boter * Vulling: 1tl kaneel * 55g rietsuiker * 2el witte basterdsuiker * 1el gesmolten boter * Glazuur: 125g gezeefde poedersuiker * 2el zachte roomkaas * 1el zachte boter * ongeveer 2el kokend water * 1tl vanille-extract
Meng bakmeel, zout, suiker en kaneel in een kom. Klop in een andere kom de eidooiers los met de melk en de boter en kneed hier de droge ingrediênten door tot je een soepel deeg bekomt. Leg dit op een groot stuk vetvrij papier dat licht met bloem is bestoven en rol uit tot een rechthoekige lap van 30 x 25cm. Vermeng de ingrediënten voor de vulling en spreid die gelijkmatig uit over het deeg. Rol de deeglap met vulling op, net als bij een boomstamcake. Snijd deze met een scherp mes in 8 even grote plakken en leg die in de bakvorm. Bestrijk met nog een beetje melk en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 – 35 minuten of tot de broodjes goudbruin zijn. Haal de vorm uit de oven en laat de broodjes 5 minuten in de vorm afkoelen voor u ze eruit haalt. Zeef de poedersuiker boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de roomkaas en boter in het kuiltje, giet het water erover en meng al roerend. Voeg eventueel beetje bij beetje wat extra kokend water toe tot het glazuur aan de bolle kant van een lepel blijft hechten. Roer er het vanille-extract door en bedruip de broodjes met glazuur. Serveer ze warm of koud.