Quiche met gerookte zalm en erwtjes – eigen recept
1 kant-en-klaar vel bladerdeeg * 200g gerookte zalm (ook heilbot, gerookte kabeljauw of schelvis kan gebruikt worden) * 3 eieren, losgeklopt * 1,25 dl slagroom * 60g belegen kaas, geraspt * 1 el dille, gehakt
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede of beboterde quichevorm. Doorprik de bodem, strooi eventueel een beetje maïzena over de bodem.
Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes en hou deze eventjes apart. Klop de eieren los met de room, belegen kaas en dille. Meng vervolgens de erwtjes (liefst, verse of diepvries) en de reepjes zalm onder de eieren en verdeel dit over de bakvorm. Je kan ook eerst de zalm en erwtjes over de vorm verdelen en er dan het eimengsel overgieten.
Ik heb hem zelf met heilbot klaargemaakt maar vond de smaak dan wel te overheersend. De combinatie met gerookte zalm is naar mijn smaak lekkerder.