Wortelmuffins (USA Kookboek / Sheila Lukins)
125g bloem * 125g volkorenmeel * 2tl bakpoeder * 1tl zuiveringszout * snufje zout * 1tl kaneel * 1 groot ei * 90g bruine basterdsuiker * 2dl crème fraiche * 125g boter, gesmolten * 150g gekookte worteltjes, gepureerd * 50g ananas, uit blik, uitgelekt en in stukjes * 1tl vanille-essence * 60g walnoten, grof gehakt * 45g kokos
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 12 cakevormpjes in of zet er papieren vormpjes in. Doe de bloem en het meel in een kom en roer het bakpoeder, het zuiveringszout, het zout en de kaneel erdoor. Zet het mengsel apart. Klop in een andere kom de eieren los met de basterdsuiker. Roer de crème fraiche, gesmolten boter, wortelpuree, ananas en vanille-essence erdoor. Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel. Roer alles met een pollepel door. Schep de gehakte walnoten en het kokos erdoor. Vul de vormpjes voor driekwart met beslag. Zet ze midden in de oven. Bak de muffins ongeveer 20 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen in de vormpjes. Leg ze pas later op een rooster.