Cake met roquefort, spek en walnoten (Libelle)
50g mager gerookt spek * 1tl olie * 50g gepelde walnoten * peper en zout * 3 eieren * 250g bloem * 1 zakje gistpoeder * 1,5dl notenolie * 1,5dl arachideolie * 1,25dl verwarmde volle melk * 100g gruyere * 150g verbrokkelde roquefort
Snij het spek in reepjes en bak ze in een pan met 1tl olie. Voeg er de gepelde walnoten aan toe, breng op smaak met zout en peper. Schep alles door elkaar en laat 5 minuten op een zacht vuur staan. Klop de eieren in een kom met de bloem en het zakje gistpoeder. Voeg er al kloppend geleidelijk de notenolie, de arachideolie en de verwarmde melk aan toe. Schep vervolgens de geraspte gruyere door het beslag. Voeg dan het spekmengsel en de roquefort toe. Schep in een vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C in 45 minuten gaar.