Tomaten kaastaartjes (Libelle)
200g bloem * 100g ijskoude boter * 1 ei * 1el gehakte verse basilicumblaadjes * zout* 500g kerstomaatjes * 1dl melk * 1dl room * 2 eieren * 60g geraspte mozzarella * 1tl scherpe mosterd * 1tl geraspte citroenschil * 1 handvol vers basilicum * muskaatnoot * peper en zout
Meng de gezeefde bloem met de ijskoude boterblokjes en kneed tot een kruimelig deeg. Voeg er het ei, het basilicum en een snuifje zout aan toe. Kneed nog eens goed door. Zet het deeg, verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast. Spoel de tomaatjes, verwijder het steeltje, halveer ze. Klop de eieren los met de melk en de room. Roer er de mozzarella, de geraspte citroenschil en de fijngehakte basilicumblaadjes (2el) aan toe. Kruid met een snuifje muskaatnoot, peper en zout. Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg dun uit. Steek ronde plakjes uit en leg ze in de lichtjes ingeboterde en met bloem bestoven vormpjes. Druk de randen goed aan. Lepel het kaas-eimengsel in de vormpjes. Leg er halve kerstomaatjes bij. Bak de taartjes ongeveer 30 minuten in het midden van de oven op 200)C. Laat de taartjes enkele minuten afkoelen voor u ze uit de vormpjes haalt. Werk af met vers basilicum