Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven / Jamie Oliver – Jamie’s Kookrevolutie
½ bloemkool * 200g cheddar * 100g Parmezaanse kaas * verse peterselie * zeezout en zwarte peper * 400g gedroogde macaroni * 200g crème fraiche
Snijd de bloemkool in fijne roosjes. Snijd de steel eerst in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Rasp de cheddar en de Parmezaanse kaas in een grote, vuurvaste schaal. Hak de peterseliesteeltjes en blaadjes fijn. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe de bloemkool en macaroni samen in de pan en kook ze gaar. Zet de schaal met kaas op de pan en doe de crème fraiche erbij. Roer voorzichtig tot de kaas mooi glad en gesmolten is. Als het water onder de kom te hard begint te pruttelen, zet je het vuur wat lager. Doe de gehakte peterselie bij de kaas en breng het mengsel met wat zout en peper op smaak. Haal de kom gesmolten kaas van de pan. Laat de macaroni en bloemkool uitlekken in een vergiet, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan, giet er de gesmolten kaas over en roer alles goed door elkaar. Als de saus iets te dik is, voeg je een beetje van het kookvocht toe. Je kan de pasta zo serveren of hem in een ovenchaal onder de grill zetten tot je een krokante en goudbruine korst hebt. (voeg er eventueel 1 dl kookvocht bij en roer goed om voordat je het in de oven plaatst, zodat de pasta niet uitdroogt.