Macaroni met bloemkool en broccoli
400g macaroni * 1 kleine bloemkool * 1 stronkje broccoli * 200ml yoghurt * 100ml room * 2 eieren * 100g geraspte kaas * 2el paprikapoeder * nootmuskaat * peper en zout * 25g pijnboompitten
Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes. Blancheer ze 3 minuten ingezouten water. Giet af en spoel onder ijskoud water. Kook de macaroni beetgaar. Giet af en meng met de groenten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de yoghurt met de room, de eieren, de kaas en het paprikapoeder. Kruid met peper en eventueel zout. Beboter een ovenschaal. Schep er de pasta en de groenten in. Lepel er de kaassaus over. Zet 25 minuten in de oven, tot er een mooi, goudgeel korstje op zit. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Strooi ze voor het serveren over de schaal.