Penne met geroosterde pompoen, feta en rucola (Kom gerechten – Veltman Uitgevers)
1,2 muskaatpompoen, geschild en in in blokjes van 2 cm * 1 tl rozemarijn * 4 teentjes knoflook, geperst * 2 el olijfolie * 500g penne * 20g boter * 1 grote rode ui, in ringen * 1 el honing * 1,2dl kippenbouillon * 200g feta, verkruimeld * 100g rucola * geschaafde parmezaanse kaas om te garneren
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de pompoen, rozemarijn, knoflook en 1 el olijfolie in een braadslee en schep alles goed om. Bak 30 min. in de oven tot de pompoen zacht en goudbruin is en bestrooi dan met zout en peper. Kook intussen de penne beetgaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten kokend water. Giet de pasta af, laat hem uitlekken en doe hem weer in de pan. Roer de boter erdoor en houd de pasta warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de ui 3-5 min. Voeg de honing toe en bak alles nog 2 min. tot de ui begint te karameliseren. Giet de bouillon erbij en laat deze 5-7 min. zachtjes meekoken, tot hij iets is verdampt. Doe de geroosterde pompoen bij het ui-honingmengsel en roer alles goed door. Voeg de pasta, feta en rucola toe en schep het geheel goed om. Breng op smaak met zout en peper en garneer met Parmezaanse kaas.