Lasagne met spinazie en brie (KAV)
1 sjalot * 2 teentjes look * 1 wortel * 1 courgette * 2 paprika's (bv. geel en groen) * 250g champignons * 400g verse bladspinazie * 1 citroen * boter * bloem * 1/2l melk * 150g brie * 100g gemalen kaas * 1el dragon * peper * zout
Snijd de sjalot en look zeer fijn. Snij de champignons in schijfjes
en de overige groenten in kleine blokjes. Stoof de groenten en zet
ze apart. Bereid een kaassaus met boter, bloem, melk en 50g geraspte
kaas. Kruid de kaassaus met peper, zout, dragon en een beetje citroensap.
Stoof de spinaziebladeren kort, zodat ze slinken. Bedek de bodem van
een ovenschaal met een laagje voorgekookte lasagnebladeren. Leg daarop
de gestoofde groenten en een deel van de kaassaus, bedek dit met lasagnebladeren.
Op deze laag komt vervolgens de spinazie en die in plakjes gesneden
brie (+korst). Leg hierboven opnieuw lasagnebladeren en giet de rest
van de kaassaus er op. Strooi de rest van de gemalen kaas over de
schotel. Bak alles ongeveer 20 minuten op 200°C.