Pittige Thaïse noedels (Superchic Vegetarisch / Rose Eliott)
250g glasnoedels * 2el geroosterde sesamolie * 4tl vegetarische Thaïse rode kerriepasta * 6 bosuitjes, in dunne ringetjes * 1 walnootgroot stukje verse gember, geschild en in luciferdunne reepjes * 2 teentjes knoflook, uitgeperst * 2-3el rijstazijn * 1-2el sojasaus * 2el gehakte verse koriander
Doe de noedels in een kom, schenk er kokend water op en laat ze 5
minuten staan. Laat de noedels uitlekken en meng er 1 el sesamolie
door om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Of volg de aanwijzing
op de verpakking. Verhit de rest van de sesamolie in een wok, doe
de kerriepasta erbij en bak dit een paar seconden. Doe de ringetjes
bosui erbij met de verse gember en knoflook en roerbak alles 1-2 minuten.
Doe de noedels in een pan en neem hem van het vuur. Voeg de rijstazijn
toe met de sojasaus en wat zout en peper en meng alles voorzichtig.
Schep de koriander erdoor en serveer.