Curry van bloemkool, erwten en gebakken tofoe (Lekker vegetarisch / Het laatste nieuws)
2el olijfolie * 1 middelgrote ui, grofgehakt * 2 teentjes knoflook, uitgeperst * 900 bloemkoolroosjes * 1tl gemalen komijn * ½ tl gemalen koriander * ½ tl gemalen kurkuma * ¼ tl cayennepeper * 1tl garam massala * 400g hele, gepelde tomaten uit blik * 250ml groentebouillon * 400g kleverige tofoe * 60ml plantaardige olie * 125g diepvrieserwtjes, ontdooid
Verwarm de olijfolie in een grote pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit ze al roerend tot de ui zacht wordt. Voeg de bloemkool en specerijen toe; blijf roeren en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten inclusief sap en de bouillon toe en roer alles goed door elkaar; breng aan de kook. Temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan, of tot de bloemkool enigszins zacht is. Snijd intussen de tofoe in blokjes van 1cm. Verhit de plantaardige olie in een middelgrote koekenpan. Bak de tofoe in porties rondom bruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de tofoe en erwtjes toe aan de bloemkoolcurry. Liefst meteen serveren zodat de tofoe knapperig blijft.