Tomaten - spinaziegratin
spinazie * sjalot * vleestomaten * 2el olie * 125g polenta * 3dl groentenbouillon * 4 eieren * 2,5dl melk * 2el room * geraspte kaas * nootmuskaat * peper * zout
Snij de tomaten in schijven. Pel de sjalot en versnipper hem. Fruit de sjalot glazig, doe er de polenta bij en laat al roerend bakken.Giet er de hete bouillon bij en laat 20 minuten pruttelen. Schep er de helft van de kaas onder en kruid naar smaak. Vet een ovenschotel in. Klop de eieren los met de melk en room. Schep de polenta in de schotel. Schenk er de helft van de eieren bij en strooi er wat kaas over. Schep er de spinazie op en kruid de groenten. Strooi er de gemalen kaas over en dek af met plaatjes tomaat. Giet er de rest van de eieren over en stroop bovenop de rest van de kaas. Bak de schotel gedurende 40 minuten op 200°C.