Snelle ovenschotel met kip / (De allerlekkerste aardappelgerechten / Uitgeverij Parragon )
500g kipgehakt * 1 gesnipperde sjalot * 2 wortels in kleine stukjes * 2el bloem * 1el tomatenpuree * 3dl kippenbouillon * snuifje verse tijm * 1,5kg aardappelpuree (met melk, boter, peper en zout) * geraspte kaas * zout en peper
Bak het kipgehakt rul, samen met de sjalot. Kook de wortelblokjes. Voe gze vervolgens toe aan het gehaktmengsel. Strooi de bloem over de pan en laat nog 2 minuten stoven. Roer beetje bij beetje de tomatenpuree en bouillon erdoor en laat 15 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe, evenals de verse tijm. Doe het groenten-gehaktmengsel in een ovenschotel en laat het afkoelen. Schep er de vers gemaakte aardappelpuree over en bestrooi hem met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten op 200°C.