Franse Kipstoof - Allerhande
20g boter * 2 sjalotten, gesnipperd * 125g spekreepjes * 250g champignons * 300g kipdijfilet * 8 wortels * 1el bloem * 200ml kippenbouillon * 125ml room * 20g platte peterselie, fijngesneden
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalotten, spekreepjes en champignons 5 minuten op een middelhoog vuur. Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 4 stukken. (Zelf heb ik gewoon kipfilet in blokjes gesneden) Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4cm. Voeg de rest van de boter, de kip en wortels toe aan het sjalotmengsel en bak 3min. mee.
Doe de bloem erbij en laat 2min. op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend de bouillon en room toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20min. gaar. Schep de peterselie door de kipstoof. Lekker met donker brood, maar je kan evengoed de aardappelen samen met de groenten meestoven.