Kip Casserole (Heerlijke kipgerechten / TextCase Boeproducties)
350g uien * 350g schoongemaakte prei * 225g wortels * 450g koolraap * 2el olie * 4 stukken kip (900g totaal) * 115g groene linzen * 4,75dl kippenbouillon * 3dl appelsap * 2tl maïsmeel * 2el water * 3el crème fraiche * 2el grove mosterd * 2el verse dragon, gehakt * zout en versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de uien, de prei, de wortels en de koolraap in grove stukken van gelijke grootta. Verhit de olie in een grote, hittebestendige casserole. Kruid de kipstukken met zout en peper en bak ze in de hete oven goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep de uien in de casserole en roerbak ze 5 minuten zacht en bruin. Roer de prei, de wortels, de koolraap en de linzen erdoor en roerbak ze 2 minuten op matig vuur. Leg de kip weer in de pan. Voeg de bouillon, het appelsap en de kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en dek de casserole af. Zet hem 50-60 minuten in de oven totdat de kip en de groenten zacht zijn. Zet de casserole op matig vuur. Roer het maïsmeel en het water erdoor en voeg de crème fraiche, de mosterd en de gehakte dragon toe. Kruid het geheel naar smaak en laat het gerecht ca. 2 minuten sudderen terwijl u roert