Pikante kip met pompoen
4 kipfilets, in mooie stukken gesneden * 1 grote (rode) ui, in ringen * 2 teentjes knoflook, geplet * 2 Spaanse pepertjes, in ringetjes gesneden * 1 blik gepelde tomaten (800g) * 100g zongedroogde tomaten, in stukjes gehakt * 350g pompoen, in blokjes * 70g groene bonen * 70 g rode bonen (geweekt en voorgekookt) * 1 liter kippenbouillon * olijfolie * zwarte peper uit de molen * zout
Bak de stukken kipfilet rondom aan in olijfolie, hou opzij. Fruit in dezelfde olie de uiringen glazig, doe er de knoflook en de Spaanse pepertjes bij en roerbak een paar minuten. Voeg de kip, gepelde tomaten, tomatenstukjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat zo'n 10 minuten sudderen. Doe er nu de pompoen bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen, of tot wanneer de pompoen gaar is zonder tot moes te verkoken. Schep er de voorgekookte bonen onder en breng op smaak met peper en zout. Laat nog enkele minuten goed doorwarmen. Verdeel alles over warme diepe borden en werk af met verse peterselie of koriander. Lekker met gestoomde krieltjes of rijst.