Kippannetje met rijst (Libelle)
4 kipfilets * 50g gedroogde ham in reepjes * 1 sjalot * 1 teentje knoflook * 100g doperwtjes (diepvries) * 2 kopjes rijst * 2,5dl kippenbouillon * 1 flesje pils * 2el olijfolie * 1tl korianderolie * peper en zout
Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Bak de gekruide kipfilets rondom aan in de olijfolie. Zet ze even aan de kant. Roerbak ik dezelfde wok, in de rest van de olijfolie, de sjalot en de knoflook 1 minuut. Doe er de hamreepjes bij. Roerbak 1 minuut. Voeg er de rijst aan toe en roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus met het bier en giet er net zoveel bouillon bij tot alles net onderstaat. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Leg de kipfilets bij de rijst. Giet er eventueel nog iets meer bouillon bij. Laat nog 5 minuten sudderen, of tot de rijst en de kip goed gaar zijn. Voeg er de doperwtjes aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Schep voorzichtig om. Laat goed doorwarmen. Werk af met korianderolie.