Zalmmousse / voor vier personen, per persoon te verwaarlozen ( minder dan 1/4 Kh-waarde) / uit 'Kookboek voor diabeten,Gevarieerde gezonde voeding voor iedereen'
2 grote eieren * 2 tl citroensap * peper (en zout) * 3 el gelatinepoeder * 200g verse of diepvrieszalm (of 160g ingeblikt in eigen nat) * schijfjes komkommer * schijfjes citroen * takjes peterselie
Pocheer de zalm en laat afkoelen. Klop de eidooiers op met het citroensap, wat (zout en) peper en verwarm dit mengsel au bain marie tot het dik begint te worden. Laat al kloppend afkoelen. Los de gelatine op in 3 el heet water en giet dit bij het eiermengsel. Laat dit mengsel enigszins stijf worden in de koelkast. Klop het eiwit stijf en meng dit voorzichtig onder het min of meer drillig zalmmengsel. Giet over in puddingvormpjes van 150ml inhoud en zet ongeveer 2u in de koelkast. Keer de potjes om op een bord en garneer met de komkommer, kervel en citroen.